Navigatie
Invalid or expired token.

Betrouwbare, regionale en landelijke leveranciers

Al vele jaren werken wij samen met zeer betrouwbare, regionale en landelijke leveranciers van vis, vlees, groenten, fruit, ijs, enzovoort. Hetzelfde geldt voor onze wijnleveranciers. Al deze partners zijn specialisten op hun vakgebied.

Overnachten

pakhuysderijp.nl

Overnachten in het centrum van het pittoreske dorpje De Rijp. Dit prachtig gerenoveerde rijksmonument geeft een beeld van de kwaliteit en sfeer die wij met Het Pakhuys willen bieden. Het Pakhuys heeft de grandeur van een Boutique Hotel, gekenmerkt door een eigen persoonlijke stijl. Een warm, luxe en welkom onderkomen. Veel design met een vleugje nostalgie.

Varen in de Rijp

www.degouw.nu

De prachtige Eilandspolder in De Rijp is een bezoek meer dan waard. Varend, fietsend of wandelend in De Rijp is er veel te ontdekken. Dit veenweidegebied met haar rijke plantengroei vormt een uitstekend leefgebied voor weide- en watervogels. Varen in de Eilandspolder langs pittoreske dorpen en buurtschappen is een echte “terug in de tijd” belevenis. Bij de Gouw kunt u boten huren die voorzien zijn van elektrische motoren. U vaart in fluister stilte met een snelheid van 6 kilometer per uur door het gebied van de Eilandspolder. Met slechts het kabbelen van het water en het fluiten van vogels op de achtergrond. Een heerlijk moment om tot rust te komen en te genieten van de natuur. 

www.hetouweland.nl

Er zijn 6 en 8 persoonsboten te huur. We hebben leuke arrangementen vanaf 4 personen ook voor uw picknickmand kunnen wij zorgen of wat dacht u van een puzzeltocht. Voor de kleintjes zonder zwemdiploma zijn er reddingsvesten te huur. Wilt u iemand verrassen met een dagje varen, geef hem dan een cadeaubon van ons. Wij hebben comfortseats voor 5,- euro per dag of voor 1,- euro per uur.

De boten blijven met harde wind aan wal. Bij slecht weer kunt u uw reservering telefonisch annuleren.

Overige links

www.vvvderijp.nl

Als u door De Rijp loopt en de fraai gerestaureerde huizen uit de zeventiende eeuw ziet, begrijpt u waarom Jan Adriaanszn. Leeghwater in de 17de eeuw dit 'Het beste dorp van Holland' noemde. Zijn geboorteplaats was in de zeventiende eeuw het welvarendste dorp van het voormalige Schermereiland. Het is nog steeds één van de mooiste dorpen van Noord-Holland en ook het culturele hart van het Land van Leeghwater. Met circa 120 fraai gerestaureerde Rijksmonumenten en 27 Gemeentelijke monumenten - waaronder een groot aantal huizen - is het dorp tot 'beschermd dorpsgezicht' verklaard. Op uw wandeling proeft u de vervlogen tijden. Het Raadhuis met de Waag, de Nederlands Hervormde (Grote) Kerk (1655) - beroemd door zijn 23 gebrandschilderde ramen -, de boerderijen en de houten huizen zien er nog net zo uit als toen. Gidsen vertellen u graag over de Rijper Glazen, de Van der Heyden brandspuit, de Haring- en Walvisvaart en nog veel meer. Breng een bezoek aan Museum In't Houten Huis of het Jan Boon Museum. In het dorp zijn ook leuke winkeltjes, meerdere galerieën en diverse beeldende kunstenaars gevestigd.

Overnachten

bb-hetpakhuys

Online reserveren

Volg Het Wapen van Munster op Facebook!